Thailand - mandag den 08. marts 2004


Fantasea

Tilbage

I dag sov jeg længe. Marie havde været oppe siden kl. 06:30. Hun sad ude på terassen og læste og lyttede til fuglekvidren.

Morgenmaden var hurtig overstået og så var der dømt Kata Beach strandtur for os 4 og osetur for Torben, far og mor. Kata Beach lignede Karon Beach med rækkerne af liggestole og parasoller. Her virkede til at være mere aktivitet en på Karon Beach (læs mere støj). Flere logtailbåde og et par vandscootere bidrog godt til larmen. Prisen for 2 liggestole: 100 bath. I dag var solen fremme og det betød, at vi næsten ikke kunne holde til at sidde i direkte sol. Vi forsøgte også at svømme ud til et snorkelpunkt, der skulle være tæt på kysten men i vandet var der et eller andet, der brændte kortvarigt på vores krop. Det var for ubehageligt til os, så vi holdt os på land.

Kl. 12:30 havde vi sat hinanden stævne på Den Danske Kro. Ærlig talt begyndte vi nok at savne Danmark nu - også fordi vi var begyndt at indstille os på en snarlig hjemrejse. Men stykket med Gamle Ole trak også. Til børn under 12 år var maden gratis og der var også gratis internetadgang - der dog ikke virkede, mens vi var på besøg.

Så var der dømt hvil på resortet. Alle skulle være friske til aftenens store begivenhed, nemlig et besøg i Fanta Sea.

Kl. 17 blev vi afhentet af en wan og vi kørte ca. 45 min. gennem Karon og Patong Beach. Patong beach viste sig at være meget større og med meget mere turistet strand og mange forretninger. På turen til Fanta Sea fik vi et godt billede af den varierende natur, som Phuket har. Ud over strand og turistområder var der store bjerge og skovområder.

Fanta Sea virkede som et sted, der var vant til at modtage mange turister. Billetsluserne kunne hurtigt håndtere mange gæster og der var et mega parkeringsområde ved indgangen. Første del af parken gik gennem et område, der ifølge Torben mindede lidt om Disneyland med et væld af souvenirshops og små forlystelser, hvor man kunne kaste bolde eller skyde med ting osv osv. Alle steder var der unge venlige thaipiger, der smilede uafbrudt i deres pæne uniformer.

Når gæsterne ramte i skydeteltene, hvinede pigerne med og klappede, så man fik mistanke om, at det var en grundig indstuderet optræden fra deres side.

Efter tivoliområdet nåede vi frem til det sted, hvor vi dels skulle spise og hvor aftenens forestilling skulle gennemføres. Aftensmaden skulle indtages i en stor sal, hvor der var plads til 4.000 gæster samtidig og så kan man sige sig selv, at det er store forhold. Det gav næsten et sug i mavn at kigge ind i så stor en sal. Selve buffet'en var indskrænket fordi der ikke var fuldt hus denne aften. De reklamerede med, at der var retter fra hele verden men jeg tror nu nok at de havde indskrænket det til at være fra Asien denne aften.

Netop som vi gik ind, for at spise, kunne vi fornemme, at det trak op til regn. Og vi var ikke mere end lige nået ind, før det væltede ned fra himlen. Flere gange gik lyset ud i den store madsal - en lidt mærkelig fornemmelse, der heldigvis ikke gav anledning til panik nogen steder. Der var ikke noget at udsætte på maden. Det smagte fint, det vi nåede at smage, for der var jo nok at tage fat på. And, svinekød, roastbeef, sushi, diverse risretter, nudler, thailandske kødretter, fiskesuppe osv osv. Kaffe og kager til dessert.

Da vi var færdige med at spise og gik udenfor igen, var der stort set ikke spor efter regnvejret. Der var kun et par enkelte våde pletter på fliserne, der ellers også var helt tørre.

Kl. 20:30 åbnedes dørene til aftenens store show. Vi ventede et stykke tid, før vi gik ind. Pladserne var jo reserveret... Det var imidlertid ikke nogen god ide at vente. Dels var der et kameracheckområde, hvor alt foto og videoudstyr skulle afleveres og dels skulle vi igennem en metaldetektor. Efter disse kontrolzoner, hvor der var lidt ventetid, kom vi ind i et område med flere forretninger og klokken var meget tæt på 21, inden vi fandt frem til vores pladser. Salen var megastor, hvilket billederne, som vi havde set forud, også gav udtryk for. Den var godt fyldt med røg, så den var klar til at vise diverse lyseffekter.

Showet startede stort set præcis og allerede fra starten vandrede store elefanter ind gennem salen (3 rækker foran os) og ned mod scenen. Selve showet førte os gennem elementer i Thailandsk kultur og traditioner med sange, danse, krydret med cirkusnumre som trylleri, magi og luftakrobatik. Det hele garneret med et hav af lyseffekter og visuelle spidsfindigheder. Elefanter, geder og hunde var en del af showet.

Det var absolut pengene værd. Den eneste anke var, at der blev spillet ukristeligt højt. Flere gange måtte vi holde hånden for ørene, for at klare lydniveauet, så ørepropper havde været en god ting at have i håndbaggagen...

Tilbage efter vores kameraer og mod udgangen...

Vi skulle blot henvende os ved en transferdesk ved P-pladsen, for at få en bil hjem. Også det gled helt som det skulle. Vi 7 fyldte en wan op (der var 6 deri i forvejen) og hurtigt gik det retur gennem Patong og Karon områderne. Sikke et aften/natteliv, der var i Patong. Det var godt, at vi ikke boede midt i det...

Ved 23:45-tiden var vi retur ved resortet og efter en lille øl til godnat, gik vi i seng godt mætte af dage....ns oplevelser, som mor udtrykte det!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27